Yumurta Kabuğu Zarı Köpekler İçin Etkili Bir Ortak Tedavidir.

24 Ağu 2016 — Eggshell Membran markası NEM’in, Veterinary Medicine, Research & Reports dergisinde yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, eklem sorunları olan köpeklerde ağrıyı azalttığı ve işlevi iyileştirdiği klinik olarak kanıtlanmıştır. 

6 haftalık, çok merkezli, randomize, çift kör ve plasebo kontrollü deneme, köpeklerde optimal olmayan eklem fonksiyonunun tedavisinde NEM’in etkinliğini, güvenliğini ve tolere edilebilirliğini değerlendirmek için sekiz farklı veteriner kliniğinde yürütülmüştür. 

Çalışma için alt optimal eklem işlevine sahip elli bir özel köpek dahil edildi. 

Alt optimal eklem işlevi, köpeğin yatar pozisyondan kalkma kabiliyeti, belirgin topallamalar, yürüme bozukluğu ve merdiven çıkma zorluğu gözlemlenerek ölçülmüştür.

Her köpeğe 6 mg/lb’de oral NEM veya 6 hafta boyunca günde bir kez plasebo verildi.

Plasebo grubuna kıyasla NEM grubundaki eklem fonksiyonu, eklem ağrısı ve yaşam kalitesindeki değişiklikler, hem köpek sahipleri hem de veterinerler tarafından onaylanmış Köpek Kısa Ağrı Envanteri veya Veteriner Köpek Puanlama Değerlendirmeleri (VCSA) aracılığıyla değerlendirildi. Ek olarak, kıkırdak bozunma biyobelirteç CTX-II’nin serum seviyelerindeki değişiklikler de 6. haftada değerlendirildi.

Sonuçlar, NEM takviyesinin eklem ağrısını önemli ölçüde azalttığını ve eklem fonksiyonunu hızla iyileştirdiğini ve ayrıca eklem ağrısında kalıcı bir iyileşme göstererek yaşam kalitesinin artmasına yol açtığını gösterdi.

Ayrıca, NEM (CTX-II) ile 6 haftalık takviyenin ardından derin bir kondroprotektif etki gösterildi. Ayrıca, tedavi edilen köpeklerin önemli bir bölümünün NEM takviyesinden önemli ölçüde fayda sağlayacağını gösteren kısa bir yanıt veren analizinden klinik olarak anlamlı sonuçlar vardı. 

Araştırmanın baş veterineri olan DVM’den Kenneth J. Kopp, “NEM üzerine yapılan bu köpek çalışması, NEM’in ağrı semptomlarını değiştirme yeteneğini destekleyen daha fazla kanıt sağlıyor ve zararlı yan etkileri olduğu bilinen ilaçların kullanımına bir alternatif sunuyor” dedi. .

Kevin J. Ruff Ph.D., MBA, CCRP – Stratum Nutrition için Bilimsel ve Düzenleyici İşler Kıdemli Direktörü de çalışma hakkında yorumda bulundu ve şunları ekledi: sahiplerinin NEM gibi güvenli ve etkili tedavi seçeneklerine sahip olması.”

Köpeklerde doğal olarak oluşan eklem hastalığında türünün ilk örneği olduğuna inandığımız için, bu çalışmada kondroprotektif etkiyi öğrenmek özellikle sevindiriciydi, diye devam etti.

Kaynak ve ingilizce orjinal metin: https://www.nutritioninsight.com/news/eggshell-membrane-is-an-effective-joint-treatment-for-dogs-says-study.html

Shopping Cart
Scroll to Top